Сексология за спалнята: 5 интериорни съвета за повече чувственост между чаршафите

- 2024-07-15-

Вярно е, че повечето хора традиционно правят секс в спалнята. Но за съжаление това не означава автоматично, че тази стая е много секси. И това не е жалко само от съображения за интериорен дизайн – интериорът също има по-голямо влияние върху настроението в спалнята, отколкото може би си мислите.


Ето пет прости съвета за декориране, които гарантирано ще добавят сексапил към всяка спалня:


1: Спалнята като цяло Най-важното нещо в спалнята е, разбира се, леглото. Леглото трябва да издържа много и за предпочитане да не скърца, за да можете наистина да го качвате сами или с партньор. Спалното бельо също играе решаваща роля. В края на краищата никой не харесва груби или сърбящи чаршафи.


Не бива да пестите и от възглавници в леглото. Това е така, защото те могат да направят определени позиции още по-интензивни – например една жена може да се почувства по-направо, когато дупето й е леко повдигнато, когато е в класическата мисионерска поза.


2: Музика – Да! Телевизия? Не! Знаехте ли? Пътят към сърцето на някого определено минава през ушите му. Секси звук може да подправи правенето на любов. Ето защо една дискретна стерео система със скрити високоговорители може да бъде истинска инвестиция за спалнята. Телевизорът, от друга страна, няма място тук – дори е научно доказано, че добрият стар телевизор може значително да намали честотата на секса.




3: Цветове, светлина и аромати

Топлите цветове имат чувствен ефект и влияят на настроението в спалнята. Ако не ви се боядисват стените веднага, можете просто да украсите стаята със спално бельо и аксесоари в топли цветове. Според проучване в Обединеното кралство от 2023 г. хората, които имат стена в цвят карамел, са правили най-много секс. Участниците със стена в този цвят са правили секс средно три пъти седмично.


В допълнение към избора на цвят, ароматите и миризмите също играят ключова роля. Някои аромати и телесни миризми могат конкретно да стимулират нашето сексуално желание. Деликатни аромати като жасмин, сандалово дърво и иланг-иланг са особено стимулиращи и повишават сексуалната възбуда. Ванилията има подобен ефект, тъй като нейните съставки са подобни на собствените феромони на нашето тяло.


Освен това можете да постигнете много и с осветление – въпреки че мненията тук са различни. Мъжете обичат светлините да са включени по време на секс, тъй като те често се включват от визуални стимули. Жените, от друга страна, често предпочитат да правят секс на тъмно от страх от предполагаеми недостатъци. Следователно има смисъл да използвате топла и не прекалено ярка светлина в спалнята като компромис. Това ще означава, че формите на тялото могат да се видят, но им се придава ласкав блясък.



4: Чувствени мебели и аксесоари

Някаква скучна рутина намери ли път в спалнята ви? След това трябва да изберете правилната декорация. С няколко трика и умело разположени мебели можете да разширите неимоверно собствената си детска площадка и едновременно с това да придадете свежест на спалнята си.


Може да бъде и доста дискретно – в края на краищата много секс мебели и аксесоари днес имат дизайн, който е идеално подходящ за ежедневна употреба или поне може лесно да бъде скрит. Например секс люлка може просто да изчезне в гардероба и да бъде заменена от удобен висящ стол през деня. Друг практичен съвет: трябва да инвестирате в нощно шкафче за играчки, лубрикант и други неща, за да можете да съхранявате всичко лесно.


5. Вдъхновението е всичко!

Психологията на живота е на мода и не спира до спалнята. Обзавеждането също казва много за личността на човека.